Ягодите са естествена виагра

Ягоди

Ягодите са не само вкусни, но са и изключително полезни за тялото. Те подобряват апетита, влияят добре на храносмилането, гонят излишните течности от организма и нормализират обмяната на соли.

Вкусните плодове са прекрасно средство за лечение на подагра, атеросклероза, хипертония и авитаминоза. Ако всеки ден хапвате по десетина ягоди, ще подсилите имунната си система.

Червените вкусотийки притежават мощно противовъзпалително и противомикробно действие. Антимикробните им свойства се ползват за лечение на възпаления на носоглътката и за отстраняване на неприятния дъх.

Ягода

Ягодите могат да подтиснат развитието на грипния вирус. Докато хапвате ягодки, защитавате тялото си от вируси. А наличието на йод в солидно количество осигурява на тялото ви достатъчно от този елемент.

Хората, които имат заболявания на бъбреците или на пикочните пътища, е добре след сериозна консултация с лекар да хапват ягоди по време на целия сезон на тези ароматни плодове.

За общ тонус на организма е добре да се изяждат по 300 грама ягоди всеки ден, стига да нямате алергия към тях. Ягодите съдържат салицилова киселина, която помага при болки в ставите.

Ягоди със сметана

В двеста грама ягоди се съдържат 60 калории, 4.6 г целулоза, 0 г мазнини, 1.2 г белтъчини, 14 г въглехидрати, 28 мг калций, 0.8 мг желязо, 20 мг магнезий, 38 мг фосфор, 54 мг калий, 1.4 мг селен, 113.4 мг витамин С, 35.4 мг фолиева киселина.

Ягодите убиват причинителите на стомашните инфекции, а също така стафилококите, стрептококите и пневмококите. Тези плодове действат помладяващо, защото имат много антиоксиданти в тях.

Консумирайте ягодите, без да добавяте захар, дори да са кисели. Най-полезни всъщност за тялото са киселите ягоди. Добре е да омекотите киселата жилка с помощта на сметана или мляко.

Освен всичко друго ягодите засилват и потентността. Те активизират обменните процеси в организма и създават условия за засилване на потенцията. Цинкът, който се съдържа в тях, повишава либидото.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати