Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Тези билки помагат за пречистване на артериите

Тези билки помагат за пречистване на артериите

Мария СимоваМария Симова
Автор
50620k
Глухарче

Всички ние имаме желание да сме млади и здрави по-дълго, но тялото ни остарява с течение на годините. Нашите кръвоносни съдове също остаряват, губят гъвкавост и еластичност, появяват си атеросклеротични плаки по стените им. Тогава имаме здравословни проблеми - често главоболие, повишен натиск, атеросклероза и артрит, появяват се варикозни вени и холестеролни плаки, които водят до инфаркт.

Пречистването на тялото с народни средства е известно от древни времена. Традиционните лечители са събирали и събират такива рецепти, които внимателно са съхранявани и предадени на следващите поколения.

Традиционната медицина за пречистване на кръвоносни съдове отдавна използва лечебни билки. От тях се приготвят полезни запарки и лекарствени препарати. Такива са детелина, жълт кантарион, мента, глухарче, хвощ и други.

Плодовете на червените боровинки, планинска пепел, шипка, калина и

също имат благоприятен ефект както за вашите съдове, така и за тялото ви като цяло.

Тинктури от билки, които се приготвят лесно у дома, но по-добре преди да ги използвате, да се консултирате с вашият лекар, за да избегнете влошаване.

- Листата и корените на глухарчето са успешно използвани за лечение на атеросклероза, укрепват тялото, почистват черния дроб и бъбреците. Листата и корените на 4-5 глухарчета се поставят в тъмен съд и се заливат с 500 мл ракия. Престояват така за две седмици, след което се прецежда. Приемат се по 25 капки 2 пъти на ден преди хранене. Курсът на лечение зависи от състоянието на кръвоносните ви съдове - от 2 до 4 месеца.

- Смесват се 100 грама различни билки: лайка, бял равнец, безсмъртниче, листа от ягоди и брезови пъпки. Изсипват си 2 с.л. от сместа в термос и се налива 500 мл вряла вода и се оставя се да престои 12 часа. Приема се с 1 ч.л. мед по 100 мл – 2 пъти на ден. Продължителността на лечението продължава докато билковата смес свърши.

Когато имаме здравословни проблеми, самата природа ни предлага своите дарове, а ние само трябва да ги използваме правилно. Тогава народните средства ще станат наши съюзници в борбата за здраве, младост и красота на тялото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати