С тези 10 храни ще се предпазите от запушване на артериите

1 от 10 Снимки

1. Аспержи


Аспержите са една от най-добрите храни за очистване на артериите. Пълни са с фибри и минерали, помагат за понижаването на кръвното налягане и предотвратяват образуването на кръвни съсиреци, които могат да доведат до сериозни сърдечно-съдови заболявания. Полезните им вещества действат във вените и артериите, за да облекчи възпалението, което може да се е натрупало с течение на времето. Консумацията на аспержи увеличава производството на глутатион в организма - антиоксидант, който се бори с възпалението и предотвратява увреждащото окисление, което причинява запушени или блокирани артерии. Също така съдържа алфа-линолова киселина и фолиева киселина, които предотвратяват втвърдяването на артериите.

Аспержите могат да се консумират на пара, печени, на грил или дори и сурови на салата.

Убиец номер 1 на планетата е сърдечното заболяване, характерно със запушване на артериите, което е причина за смъртта на всеки четвърти човек според Центровете за контрол и превенция на заболяванията. Това, което прави сърдечната болест толкова смъртоносна, е прогресивното натрупване на плаки в артериите, което стеснява вътрешните стени, ограничава и в крайна сметка блокира потока на кръвта.

Артериите са кръвоносните съдове, които доставят богата на кислород кръв от сърцето до различни тъкани в тялото. Когато плаката се натрупва и кръвният поток се възпрепятства, тези запушени или блокирани артерии могат да доведат до по-сериозни проблеми като сърдечен удар, инсулт и други сърдечно-съдови заболявания.

Какво можете да направите, за да запазите артериите си здрави и без запушване? Храната може да се използва като естествено средство за премахване на запушването и предотвратяване на по-нататъшно увреждане на артериите.

В галерията събрахме 10 от най-добрите храни, които можете да ядете, за да предотвратите артериите си от запушване.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати