Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Съвети за приготвяне на прясна риба Тон

Съвети за приготвяне на прясна риба Тон

Нина ИвановаНина Иванова
Мастър Шеф
8532493

Прясната риба тон можем да приготвим по различни начини. Не е много разпространена, но все пак има интересни рецепти с нея. Можем да я приготвим на скара, пържена, грил тиган, на фурна, в салати и с различни сосове и маринати.

Интересен факт е, че рибата тон е сред най-нискокалоричните храни. Тя е едра риба, но месото й може лесно да бъде сбъркано с телешко или друго месо.

В Италия най-често приготвят прясната риба тон маринована с лимон и зехтин, и добавят сол и черен пипер, така нареченото карпачо.

В Япония най-често приготвят суши със сурова риба тон. Парче риба тон се топва в соев сос и се прави руло с авокадо.

Най-подходящата мазнина при готвенето на риба тон е зехтинът. Ако пържите прясна риба тон имайте предвид, че само леко да порозовее от двете страни и рибата е готова. Преди да пържите риба тон я оваляйте в брашно и грис.

Ако решите да използвате марината, то една от най-вкусните е соев сос и мед. Оставете рибата тон да покисне за час. Вкусът е удивителен.

Рибата тон ще бъде много сочна, ако я накиснете в прясно мляко преди да я готвите.

Зелената салата се комбинира идеално с риба тон. Можете за кратко за я изпечете на скара и да я овкусите с подходящ дресинг от зехтин, оцет и чесън.

Друг много подходящ сос за риба тон е със сос от ситно нарязани маслини, зелен лук, каперси и подправки на вкус (сол и черен пипер).

Подходящ алкохол, когато си хапвате риба тон, е червеното вино.

Риба тон можете да комбинирате с различни зелени салати, пресни, варени или задушени картофи, спагети и много други комбинации.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати