Хитринки при готвенето на пъдпъдъци

Хитринки при готвенето на пъдпъдъци

Пъдпъдъците са дивеч, който съдържа малко мазнина. Месото от различни ферми няма вкус на домашните птици. Месото от пъдпъдъци е богато на минерали (калций, калий, мед, желязо, кобалт и манган), белтъчини и витамини (А, В1, В2, В12 и D). Месото на пъдпъдъците има страхотен вкус, невероятен аромат и органолептични свойства.

Месото от пъдпъдъци и по-жилаво и сухо, както е при всички дивечови птици. Затова е добре месото им да престои в марината на няколко часа преди да го сготвите. Преди да накиснете в маринатата е добре да надупчите с вилица месото. За да бъде месото прясно и да съхрани полезните си свойства е добре да се съхранява най-много 2 дни в хладилник, след което да се сготви.

Месото от дивеча е жилаво и сухо, затова можете да го накиснете и във вода и оцет преди да приготвите маринатата. Това допълнително ще направи месото по-крехко и сочно. След като покисне в оцета и водата, сложете месото от пъдпъдъците в марината и оставете на 2 до 4 часа.

Маринатата можете да приготвите по различни рецепти. Тя може да съдържа различни комбинации от тези продукти: зеленчуков бульон, бяло вино, бира, соев сос, къри, зехтин, лук, чесън, кориандър, мащерка, черен пипер и сол.

Хитринки при готвенето на пъдпъдъци

Пъдпъдъците можем да приготвим печени, задушени и пълнени. От пъдпъдъци можете да направите вкусна супа или яхния. Месото от пъдпъдъците можете да приготвите и в гювеч или на скара. Има и много други рецепти, които предлагат смесица от различни вкусове. Например можете да направите пълнени патладжани с месо от пъдпъдъци.

Подходящи гарнитури за пъдпъдъците са: картофи, кисело зеле, ориз, патладжани, тиквички и други. Можете да комбинирате вкусът на месото от пъдпъдъци с бекон, гъби, масло, бира и вино.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати