Хитринки при готвенето на пача чорба

Пача чорба е специфично ястие, което не се харесва на всеки. Много хора се отказват от тази вкусотия, защото мислят какво има в нея, а не за невероятния й вкус. Все пак има и много ценители на пача чорбата и те знаят точно как да я приготвят, така че да гали небцето им и да бъде вкусна.

Пача чорбата се приготвя от свински уши, крачета и бузи. Слагат се да се варят в солена вода. Най-добре е да се варят в тенджера под налягане, защото трудничко и бавно се сваряват.

Ще Ви е необходим около един час след като водата заври, за да се сварят добре най-вече крачетата. Когато са добре разварени, обезкостяването ще е много по-лесно и бързо. В някои рецепти се прибавя и месце към пача чорбата.

Когато са добре сварени нарежете на малки парченца свинските уши, бузите и обезкостените крачета. Нарязаното връщаме в тенджерата, в която са варени, и добавяме дафинов лист, зърна черен пипер на вкус (добавете повечко около 20 зърна) и сол на вкус.

Оставяме на котлона да се вари още известно време. Дафиновият лист има способността да неутрализира неприятните миризми, например тази от кръвта. Затова е добре да не го пропускате, когато готвите пача чорба.

В тенджерата можете да добавите счукан чесън с оцет и да оставите още известно време да се вари. Друг вариант е да използвате чесъна с оцета за подправка за вече готовата пача чорба.

Пача чорбата можете да консумирате топла или студена под формата на желе.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати