Кулинарни тайни за вкусна агнешка главичка

Кулинарни тайни за вкусна агнешка главичка

Агнешката главичка може да бъде приготвена по много и най-различни начини. Можете да я сварите, да я изпечете на фурна, да я сготвите в гювеч или да направите супа. Месцето от агнешката главичка можете да комбинирате с картофи на фурна, варени картофи, печен пресен лук, кромид лук, пресен чесън, чесън, ориз.

Месото от агнешка главичка можете да изпечете на фурна със спанак и ориз. Агнешката главичка можете да изпечете и във фолио. Подходящите подправки за вкусна агнешка главичка са червен пипер, сол и черен пипер. Когато варите агшешки главички, във водата сложете черен пипер и дафинов лист. С отделения бульон можете да направите вкусна супа.

Месото в ангешките главички не е много и затова обичайно се варят или пекат по няколко главички. Една главичка може да стигне най-много за двама, но по-ящните спокойно изяждат месото от една агнешка главичка.

Кулинарни тайни за вкусна агнешка главичка

Преди да започнете да готвите агнешка главичка е добре да я измиете много старателно, за да премахнете съсиреците от нея. Също така е добре да почистите, ако има останала козина. Когато готвите агнешко е важно да не остават косми от козината по месото, за да не страдате от стомашен дискомфорт след като си хапнете вкусното агнешко месце.

Когато варите агнешки главички и те са готови, следва разчупването и изваждането на езика и мозъка. Добре е да изчакате да поизстинат главичките, за да не се изгорите, докато разчупвате костите. Отделете месцето от всички кости и можете да го комбинирате с различни гарнитури. Само му сложете малко сол и червен пипер.

Мозъкът от агнешките главички е много вкусен. След като го извадите от сварената главичка трябва да го обелите и е готов за консумиране. Можете да го консумирате само сварен и овкусен с червен пипер и сол. Но има и много други вкусни варианти, за да се насладите на прекрасният вкус на агнешкия мозък. Бихте могли да нарежете на хапки мозъка и да го полеете с масло, в което сте запържили лук или чесън. Чесъна и лука нарежете на ситно преди да запържите.

Кулинарни тайни за вкусна агнешка главичка

Езикът от сварената агнешка главичка също трябва да бъде обелен, след като го извадите от главичката. Езикът е готов за консумиране веднага. Можете да го овкусите с червен пипер, сол и черен пипер. Друг вариант е да го нарежете на хапки и да го овкусите с разтопено масло и запържен в него лук или чесън.

И мозъкът и езикът от агнешките главички стават превъзходни, поляти с разтопено масло, дори и без чесън или лук.

Агнешките главички можете и да изпечете на фурна. Сложете ги в тава, намазана с масло и ги полейте със смес от разтопено масло, червен пипер и сол. Можете да ги завиете с фолио или просто да ги изпечете поляти с тази смес. През 15-10 минути можете отново да поливате главичките, като с лъжичка събирате сосът от тавата и поливате отгоре всяка главичка, за да се овкусят от всички страни.

Месцето от сварените главички можете да изпечете на фурна с ориз или с картофи. Друг вариант е да изпечете месцето с картофи и пресен лук. Много вкусна комбинация е и спанак с ориз и месцето от агнешките главички.

Кулинарни тайни за вкусна агнешка главичка

С месото от агнешките главички можете да приготвите и чорба. След като сте сварили главичките отделете месото и заедно със зеленчуците го сложете на котлона в тенджера. Подходящи добавки са домати, ориз, прясно мляко.

Подправките, които подхождат на тази вкусна чорба, са магданоз, целина, черен пипер, сол и девесил. Преди да поднесете ангешката чорба пригответе малко кисело мляко и прясно изцеден лимонов сок. Те са идеални за овкусяване на чорбата от агнешки главички.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати