gotvach.bg»Статии»Любопитно»Мобилният телефон ни помага да пием повече вода

Мобилният телефон ни помага да пием повече вода

Нина НордНина Норд
Джедай
8262k
Вода
Модерен сушилник за чинии и прибори Лукс-14%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Модерен сушилник за чинии и прибори Лукс
36.00 лв.
30.96 лв.
Виж ››

Всички ние сме наясно, че трябва да пием поне литър и половина или два литра вода на ден, но да постигнем този минимум се оказва голям проблем. В края на деня се оказва, че сме се улисали и сме изпили само едно кафе или нещо газирано.

За да се приучим да пием повече вода дневно, ще ни помогнат някои елементарни хитринки. За да разберем какво точно количество вода ни е необходимо за денонощието, трябва да разделим килограмите си на 30.

Т.е. ако тежите 60 кг, то трябва да изпивате 2 литра вода за денонощието. За да постигате това на практика, трябва постоянно да се контролирате. Не изчислявайте колко точно сте изпили през деня.

Ако пък си поставите за цел да пиете определено количество вода за деня, изобщо ще спре да ви се пие. Затова винаги подръка трябва да имате малко шишенце с вода. Големите бутилки изглеждат като недостижима цел.

Компютър

Превърнете малката бутилчица с вода във ваша приятелка, която да ви следва навсякъде – в работата, на разходка. За да я изхвърлите по-бързо, изгълтвайте съдържанието ѝ и купувайте нова.

Всеки път, когато минавате покрай кухненската мивка, изпивайте поне две-три глътки вода. Ако имате притеснения за чистотата на водата от крана, поставете специален филтър за пречистване.

За да се научите да пиете вода и когато сте пред компютър, изградете си следния навик: винаги преди да седнете на бюрото, изпивайте половин чаша вода. След това налейте още половин чаша и я оставете на бюрото.

От време на време изпивайте по глътка-две и така неусетно ще се справите с необходимото количество вода. Телефонът ви ще помогне за постигането на вашата цел.

На всеки един час той трябва да ви напомни, че трябва да изпиете малко вода. След като получите напомняне от него, изпийте сто милилитра вода. Така за осем-девет часа ще сте изпили почти литър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Пламенова Кристин
Винаги съм обичала да пия вода, все съм се чудила как някой може да си утоли жаждата със сок например... Колкото и сокове да съм пиела преди, накрая съм завършвала с вода. Няма по-хубаво нещо.
1
0
Моника
Моника
24.01.2016 21:28
аз доста говоря по телефона и пия малко вода
0
0
ружа
ружа
25.04.2013 10:11
Да се пие вода непрекъснато не е най-доброто нещо.В зависимост какво сте хапнали е нужно да се изчака между половин до един час след това за да пиете вода.Вода може да се пийне преди хапване.Истина е,обаче,че веднъж свикнете ли да си изпивате дозата за деня,организмът започва да си я иска и искате или не пиете вода. Поне при мен така се получи-в началото с насилване,а сега изпадам в ужас,че ще умра от жажда,ако нямам бутилка с вода непрекъснато под ръка.
0
0