Най-полезните есенни плодове и зеленчуци

Най-полезните есенни плодове и зеленчуци

Най-полезните есенни плодове и зеленчуци
Практичен сушилник за мивка-21%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Практичен сушилник за мивка
16.00 лв.
12.60 лв.
Виж ››

Ние всички обичаме есенните дарове, консумираме ги пресни, пържени или варени.

За вашето семейство изберете здравословни есенни продукти, богати на хранителни вещества, които укрепват здравето на целия организъм. Вижте в следващите редове които са най-ценните есенни плодове и зеленчуци.

Ябълки

Отличен източник на антиоксиданти, особено витамин С. Изследванията твърдят, че витамин С укрепва имунната система и може да помогне за предотвратяването на различни видове рак, особено рак на дебелото черво, рак на кожата, рак на гърдата и рак на белите дробове. Освен това ябълките съдържат пектин, за който е доказано че намалява риска от сърдечно-съдови заболявания.

Тиква

Тиквата е от най-полезните есенни дарове

Отличен източник на витамин А, който е важен за запазване на зрението и предотвратяване на очните заболявания. Тиквата помага да се намали нивото на лошия холестерол. Съдържа бета-каротин, който има антиоксидантна активност и помага да се намали нивото на свободните радикали в организма, които пък са отговорни за образуването на хронично възпаление.

Брюкселско зеле

Този малък зеленчук не се харесва от голям брой хора, защото има горчив вкус. Но трябва да знаете, че горчивият вкус означава, че този зеленчук е богат на минерали и витамини. Брюкселското зеле е отличен източник на желязо, който помага при образуването на червени кръвни клетки, както и витамин К, който допринася за здравето на костите. Съдържа и големи количества витамин С.

Смокини

Най-полезните есенни плодове и зеленчуци

Те отлично задоволяват глада за сладко. Богати са на фибри, които помагат за намаляването на нивото на холестерола в кръвта. Смокините насърчават стабилното ниво на захарта в кръвта, помагат за предотвратяване на запека и дават чувство за ситост. Те съдържат калий, който е важен за контролиране и регулиране на нивото на кръвното налягане.

Карфиол

Той съдържа витамини С и К, които помагат да се намали нивото на хроничното възпаление в организма. Богат източник на фибри и фолиева киселина, която е неразделна част от храненето на бременните жени и жени, планиращи бременност.

Цвекло

Най-полезните есенни плодове и зеленчуци

Червеното цвекло има противовъзпалителни и антиоксидантни свойства и е добър източник на фолиева киселина, калий и манган. Те пък участват в абсорбацията на калций и помагат да се предотврати образуването на кръвни съсиреци.

Круши

Изключителен източник на фибри, които помагат да се контролират нивата на кръвната захар и регулират холестерола. Крушата съдържа витамин С и мед, които пък според някои изследвания помагат за предотвратяване на различни видове рак. Крушата съдържа бор - съединение, което помага на организма да абсорбира и съхранява калций.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати