Тези комбинации от храни забавят метаболизма! Забрави за тях

Тези комбинации от храни забавят метаболизма! Забрави за тях

1 от 4 Снимки

1. Животински протеини с въглехидрати


Тази комбинация най-силно затормозява храносмилателните процеси. Комбинацията на животински белтъчини и храни, богати на въглехидрати в едно хранене, изисква едновременна секреция на различни типове ензими, които може взаимно да неутрализират активността си. Това води до усещане на тежест и се нуждаят от повече време в храносмилателния тракт. Там част от тях ферментират и отделят допълнителни газове.

В ежедневието ни проблемите с храносмилането се считат за нещо нормално. Това обаче е погрешно. Една от най-честите причини за тях е забавеният метаболизъм. Той идва след неправилно комбиниране на храните в едно хранене.

Повечето хора не обръщат внимание на това, че често комбинират храните си неправилно. Те приемат едновременно храни, за чието преработване в стомаха и червата се изисква повече време. Резултатът са оплаквания от рода на тежест и дискомфорт в стомаха, подуване и др. Резултатът е забавен метаболизъм, който води до увеличение на теглото.

За една успешна превенция на проблемите с метаболизма е добре да се придържаме към някои основни препоръки. Те изключват комбинирането на определени храни в едно меню.

Хранителните комбинации в нашата галерия, ако ги ядете едновременно, ще забавят всички важни процеси в тялото.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати