Gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Тези комбинации от храни забавят метаболизма! Забрави за тях

Тези комбинации от храни забавят метаболизма! Забрави за тях

Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k1k
2 от 4 Снимки

2. Въглехидрати с плодове


Въглехидратите са единствения тип хранителни вещества, които не са препоръчителни за едновременен прием заедно с плодове. Плодовете са богати на прости захари, които се разграждат и усвояват много бързо. Така насищат кръвта с глюкоза. След тях организмът на практика няма нужда от допълнителен източник на енергия. Така останалите приети въглехидрати се трансформират в мазнини или престояват толкова дълго в чревния тракт, че създават дискомфорт и повишено образуване на газове в червата.

В ежедневието ни проблемите с храносмилането се считат за нещо нормално. Това обаче е погрешно. Една от най-честите причини за тях е забавеният метаболизъм. Той идва след неправилно комбиниране на храните в едно хранене.

Повечето хора не обръщат внимание на това, че често комбинират храните си неправилно. Те приемат едновременно храни, за чието преработване в стомаха и червата се изисква повече време. Резултатът са оплаквания от рода на тежест и дискомфорт в стомаха, подуване и др. Резултатът е забавен метаболизъм, който води до увеличение на теглото.

За една успешна превенция на проблемите с метаболизма е добре да се придържаме към някои основни препоръки. Те изключват комбинирането на определени храни в едно меню.

Хранителните комбинации в нашата галерия, ако ги ядете едновременно, ще забавят всички важни процеси в тялото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати