Подходящи Десерти за Гергьовден

1 от 4 Снимки

Ягодов крем с бишкоти


Необходими продукти: бишкоти - 200 г; прясно мляко - 400 мл; захар - 100 г; яйца - 3 бр; ванилия - 1 бр; заквасена смета - 350 г; желатин - 15 г; ягоди - 150-200г; пудра захар - 200г; лимонов сок - 1 ч.л.; коняк - 20 г;

За ягодовия сос: ягоди - 100 г; захар - 2 с.л.; лимонов сок - 1 с.л.

Начин на приготвяне: Започнете с накисването на желатина в 30 мл студена вода за около 5 мин. Смесете прясното мляко с разбитите жълтъци и захарта. Поставете сместа на водна баня и бъркайте непрекъснато до сгъстяването й.

Отстранете от огъня, добавете желатина и бъркайте, докато се разтопи, прибавете ванилията и оставете да се охлажда. Разбийте сметаната, докато се сгъсти и добавете 100г пудра захар и разбийте отново. Белтъците се разбиват на пяна заедно с 50 г пудра захар и трите смеси внимателно се смесват и се прибав. Нарежете ягодите на половинки, добавете лимоновия сок и останалата пудра захар. В десертна чаша подредете ред ягоди, ред бишкоти и ред крем. Завършете със сос от ягодите, който се приготвя като се пасират ягодите с лимоновия сок и захарта.

Гергьовден е един от най-големите и най-обичани празници в народния календар. На този ден по стара българска традиция на трапезата, около която се събира цялото семейство, се поставя ароматно печено агне.

Освен това на празничната трапеза трябва да присъства обреден хляб, агнешка дроб сарма, млечни продукти, зелен лук и свежа салата, варено жито, баница и вино.

Но какво би било Гергьовденска трапеза без вкусен десерт за финал? В горната галерия вижте някои вкусни и лесни десерти, с които да изненадате вашите гости на празника.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати