Вълшебните свойства на билката левзея

Вълшебните свойства на билката левзея
Цифрова кухненска везна с формата на лъжица-27%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Цифрова кухненска везна с формата на лъжица
30.00 лв.
22.00 лв.
Виж ››

Левзея е тревисто растение, което е много лесно да бъде сбъркано с магарешкия бодил, с единствената разлика че няма бодли.

Тя съдържа следните активни вещества: инулин, етерични масла и смоли, алкалоиди, витамин С, танини и други микро и макро елементи.

Тази композиция позволява да използвате левзея като стимулант и тоник. При физическа или емоционална умора, хронична умора, намалена работоспособност и липса на апетит, активните вещества на левзея помагат на нервната система и издържат на стреса.

Препаратите с левзея са полезни за вегетативно-съдова дистония и гинекологични заболявания, особено по времена менопауза. Левзея е известна със способността си да увеличава либидото и положително да повлиява на нивото на захарта в кръвта. Ето защо, лечението с левзея подобрява състоянието при захарен диабет.

За домашна употреба се препоръчват настойки и екстракт от растението.

За да приготвите настойката, се нуждаете от 3 с.л. от билката и 1 литър студена вода. Разбъркайте и оставете за една нощ, пийте по 1 с.л. няколко пъти на ден, докато постигнете стабилни резултати. Обикновено продължителността на лечението е от 1 до 2 месеца.

Вълшебните свойства на билката левзея

За да извлечете екстракт от растението, изсипете 4 с.л.сушени корени в стъклена бутилка с 1/3 съдържание на алкохол. Поставете бутилката на тъмно и хладно място за 2-3 седмици, прецедете и приемайте по 20 капки на ден. Екстрактът от алкохол е по-концентриран от настойката, но употребата му при шофиране, работещи на работно място, бременни, кърмачки, малки деца, хора, страдащи от алкохолна зависимост е противопоказна.

За да приготвите средство за увеличаване на либидото, добавете 15 капки от левзея в чаша червено вино, пийте ако е необходимо.

Препаратите и лекарствата на основата на левзея са строго противопоказни за пациенти с хипертония и хора, страдащи от тежки сърдечно-съдови заболявания. Във всички останали случаи лечението трябва да започни с повишено внимание, като се следи състоянието на организма и нервната система.

Ако се появят симптоми като повишена тревожност, раздразнителност или прекомерна нервност, лечението трябва незабавно да се спре. В този случай трябва да се консултирате с фитотерапевт, за да подбере индивидуална билкова система.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати