За храните без въглехидрати

За храните без въглехидрати

Храни без въглехидрати

Въглехидратите са макронутриенти, които съдържат захар. Разделят се на прости и сложни въглехидрати. Простите въглехидрати са млечни продукти, тестени изделия, плодове, бонбони и преработени захари. Сложните въглехудрати са царевицата, оризът, бобовите растения и пълнозърнестите храни. Захарният алкохол и фибрите също са въглехидрати.

Ако искате да спазвате нисковъглехидратна диета или такава без въглехидрати, е добре да знаете кои храни не съдържат въглехидрати.

Месото в естествено състояние /без преработка/ не съдържа въглехидрати - говеждо месо, агнешко месо, телешко месо, свинско месо, пилешко месо, пуешко месо, патешко месо, гъска, еленско месо, екзотични меса (ему и щраус), език, мозък, черен дроб, бъбреци, риба (сьомга, пъстърва), раци, скариди, омари и яйца.

Ако сте на заведение, можете да си поръчате пилешко бутче, свинска пържола, говеждо без кост, пуешки шницел или сом. Така ще бъдете сигурни и спокойни, че консумирате храна без съдържание на въглехидрати.

Ако месото е преработено или сушено, то съдържа въглехидрати, дори и да са в малки количества. Саламите, шунката, беконът, кренвиршите съдържат въглехидрати в минимални количества. Добре е да се информирате от написаното на етикетите, за да сте наясно с количеството въглехидрати в тези меса и колбаси.

От млечните продукти само маслото не съдържа въглехидрати. Всички останали млечни продукти, сирена, сметана, кашкавал, съдържат малки количества въглехидрати.

Повечето напитки не съдържат въглехидрати. Не стои така въпросът обаче, ако са с изкуствено подсладени. Заместителите на захарта би трябвало да не съдържат въглехидрати, но това не е съвсем вярно. Те съдържат ниски нива на въглехидрати, но влияят на инсулина като захарта.

Подправките също съдържат въглехидрати. Дресингът за салата, майонезата съдържат въглехидрати също. Билките също съдържат въглехидрати.

От подправките солта е представител, който не съдържа въглехидрати. Маслото, зехтинът, рапицата и шафранът не съдържат въглехидрати. Някои видове маргарин също не съдържат въглехидрати.

Животинските мазнини също не съдържат въглехидрати. Примери са свинската мас и рибеното масло.

Зеленчуците са друга група храни, която не съдържа въглехидрати. От пловодете авокадото е представител без съдържание на въглехидрати.

Ядките, са друга храна, която също нямат в състава си въглехидрати.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати