Gotvach.bg»Статии»Любопитно»Не може да не ги опиташ! Най-вкусните хърватски ястия

Не може да не ги опиташ! Най-вкусните хърватски ястия

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
971162k
5 от 5 Снимки

5. Картофи с манголд


Добавен към варените или задушени картофи, този полезен листен зеленчук, ги превръщат в магическо ястие. Толкова простичко и същевременно толкова вкусно!

Хърватия е сред страните с най-колоритна и апетитна кухня. Традиционните ястия, които се предлагат на нейната територия, са повлияни от кулинарните традиции в Италия, както и тези в балканските страни.

Заради близостта на Хърватска с Адриатическо море морската храна съставляват голяма част от местното меню. Разбира се, освен морски деликатеси страната може да предложи на гостите си още невероятни млечни продукти и месни деликатеси, гарнирани с гъби, картофи, зеле, манголд, спанак и други листни зеленчуци.

Супите също са характерни за хърватската кухня. Овкусени с месен бульон и подправки, те ще пробудят апетита ви и ще ви накарат да забравите за всякакви диети.

Със сигурност има много специалитети от хърватската кухня, които заслужават да бъдат опитани. Ако разполагате само с няколко дни в страната обаче, ви съветваме да се ориентирате основно към най-емблематичните от тях. Вижте в галерията ни няколко ястия, които ще ви накарат да се върнете отново в тази красива страна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати