Тънкости при печенето на сладкиши

1 от 6 Снимки

Главното условие за вкусен сладкиш е тестото да е пищно и пухкаво, а за това е нужно брашното да бъде пресято, за да бъдат отстранени чуждите примеси от него и да се обогати с кислород.

За приготвянето на сладкиш всички продукти трябва да са на стайна температура, продуктите, прибавени директно от хладилника, забавят повдигането на тестото.

За изделията с мая течността винаги трябва да е нагрята до 30-35 градуса, тъй като гъбичките в маята при температура по-ниска или по-висока от това губят своята активност. При замесване на тестото, ръцете трябва да бъдат сухи.

Когато приготвяте маслено тесто, маслото не бива да е разтопено, тъй като разтопеното масло влошава структурата на тестото.

Захарта и яйцата, трябва да бъдат много добре разбити, до получаване на пяна.

Ако искате готовият сладкиш да бъде по-нежен и пухкав, добавете само жълтъци в тестото.

Сладкишите, приготвени с мляко, са по-вкусни и ароматни, коричката им става блестяща и с красив цвят.

Содата и ванилията не трябва да се добавят в повече, отколкото е нужно.

Ако добавите повече сода бикарбонат в тестото, сладкишът ще добие по-тъмен цвят и с неприятна миризма.

Ако добавите захар по-малко от нужното, сладкишът бързо поруменява и дори загаря. Ферментацията на тестото се забавя, а сладкишът не е така пищен.

Маслото трябва да е меко и плътно до гъстотата на заквасената сметана и се добавя в края на забъркването на тестото, от това ферментацията на тестото се подобрява.

Ако искате сладкишът да е по-дълго време мек, добавете олио. Колкото повече мазнина в тестото и по-малко течност, толкова по- ронливи изделия се получават.

Преди да добавите сухи плодове в тестото, трябва да ги оваляте в брашно.

Ако трябва да добавите сол към сладкиша, та винаги се прибавя към брашното.

За да бъде суха долната част на сладкиша, поръсете дъното на формата с нишесте или брашно и след това напълнете формата.

През първите 20 минути печене вратата на фурната не бива да се отваря, тестото спада от това.

Сладкишите с плънка се пекат на среден огън, така че пълнежът да не изсъхне. Високите също, за да се изпекат равномерно.

За да проверите дали е готов сладкишът, натиснете го с пръст и ако ямата се надигне отново, то сладкишът е готов.

Готовите изпечени сладкиши се оставят да се охладят в същото помещение, в което са печени.

За да ги извадите по-лесно от формата, поставете формата върху мокра кърпа.

Преди да поръсите сладкиша с пудра захар, намажете го с масло, това му придава приятен аромат.

Сладкишите, предназначени за по-дълго съхранение, се съхраняват в затворена кутия.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати