Gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Яжте сладки картофи! Засилват имунитета и намаляват кръвната захар

Яжте сладки картофи! Засилват имунитета и намаляват кръвната захар

Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k1k
Сладки картофи

Сладките картофи са една от най-полезните храни. Те засилват имунитета, намаляват кръвната захар и са перфектни за диабетици.

Не всички сладки храни са вредни и опасни. Сладките картофи имат редица ползи за организма заради богатството от разнообразни хранителни вещества в състава си.

Едно от предимството на сладките картофи е, че са подходящи за всички, диабетици или не. Изследванията показват, че този вкусен зеленчук със сладък вкус има мощни свойства в контрола и превенцията на това заболяване.

Диабетиците са изключително ощетени от гледна точка на храненето. Състоянието им налага най-различни лишения и най-вече липса на повечето сладки храни. Така те се пазят от резки и опасни скокове в кръвната захар.

Сладките картофи обаче са сред храните, съдържащи въглехидрати, които в същото време са полезни за диабетиците и застрашените от състоянието.

Сладките картофи могат да намалят кръвната захар. Те помагат за регулирането ѝ чрез подобряване на инсулиновата резистентност. Бавно разграждащите се въглехидрати и фибрите в сладките картофи помагат за ускоряването на метаболизма и намаляване на секрецията на инсулин в излишък. Това ги превръща в идеална храна за всеки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати