Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Яйце от здрава кокошка - ето как да го разпознаете!

Яйце от здрава кокошка - ето как да го разпознаете!

Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k1k
Яйчен жълтък

Яйцата са една от най-предпочитаните и здравословни храни днес. Те могат да се консумират по всяко време – закуска, обяд или вечеря.

Няма нищо страшно в това да ядете яйца всеки ден - дори напротив. Все повече изследвания доказват, че това е една от най-полезните храни на Земята.

Яйцата са с ниско съдържание на мазнини и богати на протеини, са идеалната храна за всеки човек, който иска да води здравословен живот. Понякога обаче не се и замисляме, че яйцата от супермаркета може би не са една от най-здравословните избори.

Най-добри за консумация са пресните яйца. В хранителните вериги обаче рядко ви дават информация дали те действително са такива или не.

Разгледайте тези 3 яйца на заглавната снимка. Те идват от различни източници. Първото идва директно от ферма. Второто е от пиле, отглеждано със чист зърнен фураж. Третото е закупено от супермаркета.

Оказва се, че най-лесно може да разберете какво е качеството на яйцата по техният жълтък. Виждате, че има голяма разлика между трите - особено по отношение на цвета.

Яйцето, което е било пряко взето от фермера, има богато ярко оранжев цвят. От друга страна, другите две яйца имат тъмен жълт цвят. Почти е невъзможно да се разграничат. Въпреки това внимавайте и винаги когато можете, закупувайте пресни яйца директно от фермата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати