Ето какво закусват французите

Френска закуска

Френската кухня в днешни дни е доведена до ниво на изкуство. Храната и начинът, по който тя се консумира, са в следствие на дългогодишно развитие на култура и традиции.

В този ред на мисли, едно от най-ценните съкровища на днешна Франция е нейната кухня. За всеки човек закуската е най-важното хранене за деня. Тя трябва да е пълноценна и засищаща. Според различните вкусове и навици някои предпочитат да бъде сладка, други солена, лека или изобилна.

Закуската във Франция се нарича le petit déjeuner (малкият обяд) и обикновено се състои от филийки френски хляб, намазан с масло, Най-предпочитани са франзелите. В местните хлебарници се предлагат десетки разновидности, овкусени с ядки, пушени меса и сирена, с плодове и още много други.

Хубавата закуска може да се състои от бриош (на вкус наподобяващо козуначено хлебче със специфична форма), кроасан със сладко или шоколад.

Задължително на сутрешната трапеза присъстват кафе с мляко и прясно изцеден портокалов сок. За разлика от от други национални кухни колбасите, шунката, яйца са извадени от сутрешното меню.

Закуската е много по-лека и количествено добре премерена, но в същото време добре балансирана, за да се почувства французинът бодър и сит.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати