Готвените ястия, които могат да се замразяват

Готвените ястия, които могат да се замразяват

Замразяване на храна

Замразяването на готови ястия е в помощ на много домакинства. Спестява много време и не се налага да готвите всеки ден. Важно е да знаете кои готвени ястия могат да се замразяват, без да променят вкуса си след размразяване.

Замразяването на готвени ястия е много удобно за майките на малки дечица, които не искат да взимат храна от детска кухня. С помощта на замразяването можете всеки ден да предложите различно ястие на детето и то да се храни с разнообразна храна. Замразяването не разваля нито вкусовите качества на готвените ястия, нито унищожава полезните вещества в храните. Напротив, чрез замразяването се съхраняват много голяма част от полезните вещества в храните.

Можете да замразявате супи, различни яхнии и дори някои десерти. Супите остават с напълно непроменен вкус след размразяването. Готвените ястия като месо с картофи, грах, боб, зеле също са със запазен вкус и вид на ястието.

Не можете обаче да замразите печени картофи, защото при размразяването те определено нямат същия вкус. Водата, която се събира в тях, изцяло променя вкуса им и никакви подправки не могат да променят този факт.

Замразяване на храна

Друга храна, която променя вкусовите си качества със замразяването, е свареният ориз. Същото се отнася и за ориз, печен на фурна, както и ястия, в които оризът преобладава. Затова оризът като цяло не е подходящ за замразяване, когато е сготвен. Изключение правят ястия като спанак с малко ориз или други комбинации, в които оризът е в малки количества. Тези ястия можете спокойно да замразите. При размразяване вкусът на ястието е добър и изцяло запазен непроменен.

Спокойно можете да замразявате сварен грах, боб в чист вид или в комбинация с различни видове месо. Вкусовите качества на ястията се запазват непроменени след размразяването.

Сварено зеле, печено зеле на фурна, зеле с месо са други вкусни ястия, които можете спокойно да замразявате.

Замразяване на храна

Ястия като яхния с картофи и месо или картофи и зеленчуци също можете да замразявате без проблем.

От супите няма определена супа, която да не можете да замразите. Всяка супа е подходяща за замразяване и запазва вкуса си слез размразяването.

Можете да замразите и ястия с кюфтета и различни сосове. Можете да замразявате и само сосове, които да използвате в подходящ момент за различни ястия.

Замразяване на храна

Броколите и карфиолът в сварен вид също са подходящи за замразяване. можете да ги приготвите и с пилешко месо. Става много вкусно и ястието не променя вкуса си след размразяване. Морковите /сварени/ също можете да замразите. Можете и да ги добавяте към всяко ястие, което искате да замразите.

Добре е да слагате ястията в стъклени буркани, когато искате да ги замразите. Не затваряйте бурканите, преди ястието да е изстинало напълно. След това затворете с подходящи капачки и сложете в камера с отделна вратичка или във фризер.

Преди консумация е добре да извадите бурканчето и първо да го оставите в хладилника, за да започне бавно да се размразява. След 24 часа изсипвате съдържанието на бурканчето в подходящ съд и стопляте на котлон. Това е най-добрият начин, за да съхраните напълно вкусът на ястията.

Размразяването в микровълнова, както и топленето на размразени ястия в микровълнова променя вкусът на ястията.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати