Ето кой е най-здравословният зеленчук в света

1 от 15 Снимки
Броколи с чушки и домати

Зеленчуците се славят със своите ползи. Още от детската градина ни учат, че трябва да ядем зарзават в големи количества, за да сме здрави и да пораснем големи.

Напоследък пък специалистите по хранене изтъкват листните зеленчуци (спанак, кейл, зеле, маруля, киселец) като диетични и ценни за здравето. Въпреки това друг се оказва най-полезният зеленчук.

Според най-новото проучване на д-р Ранган Чатърджи най-важни от всички зарзавати са броколите. Именно зелените розички специалисти препоръчва да добавяме в своето смути, защото техните полезни качества са най-много.

Броколите принадлежат към семейство Кръстоцветни. Както се досещате, те са родственици на карфиола. Те наистина дават на тялото ни много.

Вкусните розички подобряват храносмилането, помагат в борбата с килограмите, грижат се за сърцето и очите, подсилват имунитета и спомагат за естественото избелване на зъбите. Освен това намаляват нивото на тревожност и допринасят за пълноценния сън.

Броколите са невероятна храна. Те могат да спасят живот, твърди д-р Ранган Чатърджи, цитиран от изданието Индипендънт.

Вече имате сериозни причини да похапвате броколи по-често. А ако се чудите как да ги приготвите, вижте в галерията няколко идеи.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати