Gotvach.bg»Статии»Любопитно»Какво закусват испанците

Какво закусват испанците

ЗориЗори
Гуру
5088k

Чували ли сте някога за типична испанска закуска? Каква е типичната испанска закуска и каква храна хапват в Испания рано сутрин?

Останалата част от света може да си позволи мързелива закуска през уикенда. В Испания ежедневната закуска е свещена. Всички, които пътуват често зад граница, много добре знаят какво означава термините английска закуска или континентална закуска.

Когато пътувате до Испания, трябва да знаете, че закуската е почти най-важното хранене на деня и е много специална. Уважаващият себе си испанец почти никога не закусва у дома си. Първото хранене за деня тук е прието да е в близките кафенета, където на масите грижливо предлагат и сутрешните вестници.

Така че не се изненадвайте, когато минавате през типичен испански бар сутрин и видите, че хората пият сутрешното си кафе с tostada, pan con tomato (хляб с домати), тортила tortilla (омлет) или "bocadillo" (сандвич). Често може да видите в Испания закуска в два часа следобед и вечеря в десет вечерта.

Всъщност е трудно да се определи каква е типичната испанска закуска, поради множеството региони с много различни навици и обичаи.

Във всеки ъгъл на тази невероятна страна няма да ви липсва чаша кафе. След първата ми дегустация, трябва да ви призная, стори ми се, че испанското кафе има много повече кофеин и затова го усетих и доста по-силно от обичайното.

Най-важното от испанската закуска в Барселона

Когато видите испанска закуска, която се сервира най-вече в ранните сутрешни часове в барове и малки сергии около градовете и селата, тя изглежда невероятна отначало, но може да съдържа следните съставки: кафе в различни варианти; портокалов сок; малки сандвичи в багети с хамон; препечени филийки с конфитюр / мармалад; препечени филийки с домат; препечени филийки със шунка и сирене; омлет с картофи.

Ако нямате път към Испания можете да се направите и вкъщи импровизирана испанска закуска с „pan con tomato“ (хляб с домати):

За една порция са ви необходими: 3 филии пълнозърнест хляб, 1 с.л. зехтин, 1 домат, 30 г хамон, сол.

Препечете филийките леко от двете страни, а след това ги полейте с малко зехтин. Настържете домата на едро ренде и го овкусете с малко сол и зехтин. С получената салса посипете препечените филийки. Отгоре поставете тънко нарязан хамон и вашата испанска закуска е готова. Можете да направите и украса с листа свежа салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати