Пиенето на зелен чай може да ви предпази от тези 2 болести

Антония Р.Антония Р.Джедай / Автор
Пиенето на зелен чай може да ви предпази от тези 2 болести

Пиенето на зелен чай се препоръчва, когато искате да свалите някой килограм, но освен в борбата с излишното тегло се оказва и че тази топла напитка може да предотврати риска от две смъртоносни болести.

Проучване на Британската фондация за борба със сърдечно-съдовите заболявания е установило, че ежедневният прием на зелен чай може да предотврати инсулт и инфаркт.

В топлата напитка има съставка, която разгражда плаката, натрупала се по стените на артериите и около червените кръвни телца.

Съставката, наречена епигалокатехин-3-галат (EGCG), се свързва с протеин, наречен апоА-1, като разбива плаката на по-малки, разградими молекули, които по-трудно могат да увредят кръвните телца.

Откритието ще постави началото на разработването на метод, който ще използва активната съставка епигалокатехин-3-галат в различни препарати, така че да не се налага хората да пият огромни количества зелен чай.

Пиенето на зелен чай може да ви предпази от тези 2 болести

Новооткритата полза от зеления чай е окуражителна в търсенето на превенция срещу инфаркта и инсулта, съобщават учените от Ланкастърския университет и от Университета на Лийдс.

Сега е необходимо само да се отрият подходящите технологии за извличане на епигалокатехин-3-галат, така че тя да се превърне във водещ инструмент в борбата срещу двете смъртоносни състояния.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати