Бонбони за... изглаждане на бръчки

Бонбони

Добра новина долетя от Англия за дамите, които се вбесяват от досадните бръчици по лицето си. Със сигурност сте пробвали да се справите с тях чрез кремове, помади, маски и какво ли още не.

Вече в арсенала с продукти срещу бръчки ще включим и... бонбоните. Създадоха бонбони с колаген, които да изглаждат бръчките.

Идеята на изобретателите на този продукт е чрез допълнителният колаген тялото да заздравява зоните, в които еластичността и гъвкавостта на кожата е намаляла.

Колагенът е главният белтък в съединителната тъкан на човека. Колеганът постоянно се възпроизвежда, но след 25-годишна възраст обаче този процес се затруднява и с нарастването на годините постепенно отслабва.

Липсата или много забавената биосинтеза на колагена предизвиква стареене на меките тъкани и костите. Нарастващият с възрастта дефицит на колаген води до изсъхване и набръчкване на кожата и намаляване на нейната еластичност.

Производителите на колагеновите бонбони обясняват, че в тях се съдържат 2 типа колаген. Единият подсилващ кожата и сухожилията, а другият укрепва костите. Колагенът в бонбоните, попаднал в организма, се разгражда и абсорбира лесно.

Колагеновите бонбони са с вкус на грейпфрут. Производителите уточняват, че една бонбонка се изпъва бръчките, а трябва да се консумират продължително време.

Новият вид бонбони засега се продават само в британската верига магазини "Харви Никълс".

Рейтинг

5 5
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Диана
Диана
22.03.2012 22:54
Докато започнат да ги внасят и в България - всички ние ще заприличаме на стафиди!
0
0