С малко пектин ще преборите запека

Пектин

Пектинът се използва от древни времена. Почти всички плодове съдържат пектин, но в различни концентрации - портокал, грейпфрут, слива, кайсия. Най много обаче се съдържа в ябълката.

Предимствата и ползите от пектина са:

- Подобрено храносмилане и профилактика на запек, колит, синдром на раздразнените черва, диария;

- Забавя усвояването на мазнините и захарта в тялото, което води до намаляване на кръвната захар;

- Намалява риска от сърдечносъдови заболявания, намалява нивата на холестерола;

- Регулира кръвното налягане;

- Намалява риска от развитие на рак на дебелото черво;

- Насърчава загубата на тегло, като забавя развитието на смилаемата храна в дебелото черво, тъй като увеличава вискозитета си;

- Свързва и премахва токсините и тежките метали от тялото (живак, олово, алуминий);

- Намалява последствията от облъчване;

- Естествено почиства кожата, възстановявайки нейната естествена чистота и приятен цвят.

Запек

Здравият интестинален тракт съдържа добри и лоши бактерии, като най-благоприятната ситуация е добрите да надвишават лошите на брой. Тяхната работа е да помагат при храносмилане на храната, да абсорбират хранителните вещества и да държат под контрол вирусите.

При проведени изследвания участниците е трябвало да изядат по 2 ябълки на ден в продължение на 2 седмици. При фекална проба след този период тестовете показали, че лошите бактерии са понижени, а добрите са се повишили. Заключението от това изследване е, че при редовна консумация на ябълки работата на червата се подобрява и именно пектинът е причината за това.

Рецепта за разхлабване с пектин

1 ч.л. пектин на прах

1 ч.л. мед

чаша топла вода

Разтворете пектина и меда в малко преварена, но студена вода, долейте с топла. Приемайте сутрин и вечер в продължение на 20 дни половин час преди хранене. Резултатът ще се усети след няколко дни, а ефекта - завинаги.

Бъдете здрави!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати