Gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Болки в корема от консумацията на люто

Болки в корема от консумацията на люто

За много хора, които изпитват чувство на парене в стомаха, това обикновено се случва след хранене. Най-често е виновна пикантна храна. Има няколко причини, поради които пикантната храна предизвиква усещане за парене в стомаха.

За начало, пикантната храна увеличава риска от нарушено храносмилане, което може да се почувства като тежест в стомаха след ядене, оригване, подуване и болка.

Според статия в Ню Йорк Таймс пикантните храни действат като стимуланти на храносмилателната система, като подобряват кръвообращението и повишават телесната температура.

Поради недостатъчните доказателства, причината, поради която индивидите реагират различно на пикантните храни, все още е спорна. Докато много хора са в състояние да консумират пикантни храни, други могат да почувстват чувство на стомашни спазми и гастроинтестинално изгаряне.

В зависимост от съставките, използвани при приготвянето на вашето ястие, използването на лют червен пипер, може също да причини стомашен дискомфорт.

Освен това пикантната храна съдържа капсаицин, който може да раздразни стомашната лигавица, като по този начин причини парене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати