Бързото хранене ни депресира! Виж какво трябва да ядеш

Депресия

Депресията е бичът на 21 век. Има много причини за това: конфликти в семейството, на работното място, загуба на близки и т.н. Но учените стигат до извода, че неточностите в храненето могат да причинят депресия.

Австралийски лекари изследваха група доброволци, страдащи от депресивни разстройства. Изследваните бяха разделени на две групи. Диетата на първата група включваше бързо хранене, и по специално –тлъсто месо, хамбургери и други вкусни, но вредни храни.

Другата група се подаде на Средиземноморска диета, включително и много плодове и зеленчуци. По време на експериментите учените заключават, че пациентите от втората група, която се храни правилно – нивата на депресия са намалели с 30%.

С този проблем се занимавали и учени от Испания. Те наблюдаваха състоянието на 10 000 души в продължение на седем години. Те също доказаха, че правилното хранене намалява нивото на депресията с 40-50%.

А потреблението на бързото хранене нараства с 60-80 %. В допълнение, рисковите фактори включват консумацията на силно кафе, кола и алкохол.

Какво трябва да включва менюто ви, за да избегнете стреса и да предотвратите депресията?

Яжте повече постна риба, пилешко месо, морски дарове, ядки, зърнени храни, семена, плодове, зеленчуци, билки, подправки и зехтин. Скоро ще забележите, че резултатът няма да отнеме много време и настроението ви се е подобрило значително.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати