Как да си приготвим кайма от риба?

1 от 4 Снимки

Първата стъпка в приготвянето на кайма от риба е да изберете риба без ситни кости и без характерния мирис, който не всички харесват.

Подходящи са както мазните риби, така и по-сухите, като треска, костур, хек и сом. Този вид кайма се прави само от прясна риба, обработва се бързо и хигиенично, а след това да се замразява.

Каймата трябва да бъде замразена веднага щом е направена или включена в продуктите и след това замразена в рамките на 4-5 часа след производството; продуктите трябва да се съхраняват в хладилник, докато се стане време за замразяване.

Срокът на съхранение на замразената кайма, произведена от висококачествена атлантическа треска, е най-малко 6 месеца при -30 ° C или 3 месеца при -20 ° C.

За да обогатите каймата от риба с мазнина, може да добавите парче масло или малко сланина, която ще я направи особено вкусна.

Вместо накиснат и отцеден хляб за рибната кайма е подходящо да добавите настърган картоф или грис, те придават плътност и устойчивост. Всъщност най-важната задача при приготвянето на рибна кайма е да се уплътни максимално.

Подходящи подправки за овкусяване на рибната кайма са: вегета, чубрица, джинджифил, черен пипер, може и малко кориандър.

Чесън не се слага. Преди обработката охладете филето и блендера, за да получите еднородна смес.

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати