Вижте тук класацията с най-полезните мазнини за готвене

1 от 9 Снимки

1. Зехтин Extra-Virgin


Най-здравословната мазнина за готвене и овкусяване на салати е зехтинът Extra-Virgin. Той е и най-препоръчваната за използване мазнина от Световната здравна организация.

Според препоръките на Световната здравна организация мазнините в менюто ни не трябва да надвишават 30%. В това число влиза и мазнината, с която готвим и овкусяваме салатите си.

В галерията ни може да видите класацията от най-полезните до най-вредните за готвене и овкусяване мазнини. Ако използвате някоя от тези на първите места, няма да надвишавате нормите на СЗО.

При подреждането на мазнините са взети предвид още различен аромат и вкус, така и различна точка на димене. За да бъде изборът здравословен, е важно какво се случва с мазнината след термична обработка.

На най-ниска температура трябва да се готви с рафинирано олио и ленено масло. На средна температура може да готвите с кокосово масло, студено пресован зехтин, краве масло, нерафинирано сусамово масло, нерафинирано царевично масло и свинска мас.

А на висока температура може да се готви с бадемово олио, рафинирано слънчогледово олио, зехтин Virgin, сусамово масло, масло от гроздови семена, рафинирано царевично масло.

Кои от тези мазнини са най-полезни за консумация, може да проверите в нашата галерия.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати