Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Новини»Порция цаца по морето това лято излиза златна

Порция цаца по морето това лято излиза златна

Антония Р.Антония Р.
Джедай
1k1232
Калкан

Още в началото на летния сезон пържената цаца по морето е най-поръчваното мезе. Проверка на вестник Монитор показа, че любимото на българи и чужденци лятно мезе ще е на по-високи цени.

По крайбрежните алеи цената на порция пържена цаца е скочила със средно 1.50 лева и вече се продава за 6.50 лева. Нашенци споделят, че в съседна Гърция стойностите са горе-долу същите, като порция от дребната риба може да се намери за 3-4 евро.

С по-високи цени се продава и порция пържен сафрид. В ресторантите в Балчик той се предлага с 2 лева по-скъпо от миналата година и ако искате да хапнете сафрид, ще трябва да се раделите с между 8 и 10 лева за порция.

Най-скъпата риба и за този летен сезон ще остане калканът. В кръчмите по родното Черноморие порцията е между 26 и 30 лева, като най-солена е цената по курортите.

Чернокопът тази година ще запази стойностите си между 10 и 12 лева за порция, но пък за сметка на това в повече случаи именно този вид риба липсва от менюто.

Кръчмарите обаче се оплакват, че клиентите рядко го поръчват, защото е турски или гръцки.

Най-евина и тази година ще си остане рибената чорба, която ще запази миналогодишните си стойности от между 2.50 и 4.50 лева за порция.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати