Продукти, които ускоряват стареенето

вредни храни

Ето петте най-вредни продукта които не само състаряват кожата, но и влошават здравословното състояние. Елиминирайки ги не, само ще отслабнете, но ще подобрите вашето здраве и ще изглеждате по-млади и красиви.

1. Трансмазнини. Най-много трансмазнини се съдържат в пържените картофи, пуканки, сладкиши, чипс, бисквити, крекери, маргарин и торти. Употребата на трансмазнини води до затлъстяване и болести на сърцето, също така водят до възпалителни процеси в организъма. Хората, които консумират храни с трансмазнини, изглеждат по-възрастни от техните връстници.

глюкозо-фруктозен сироп

2. Глюкозно-фруктозен сироп. Този сироп, който е евтин заместител на захарта, се съдържа в закупените сладки и сладкиши, сладките газирани напитки и консерви. Той подобрява вкуса на изделията и удължава тяхната годност. Прекомерният прием на такива храни може да доведе до чернодробна и сърдечна недостатъчност, както и ускорено стареене. Съветваме ви да замените сладкишите, закупени от магазин, с естествен тъмен шоколад с високо съдържание на какао и захар или мед. И не отказвайте плодове, ако имате нужда от сладко.

сол

3. Пречистената сол. Солта е вредно вещество, което забавя водата в тялото и е една от причините за хипертония. Изследователи от медицинския колеж в Грузия казват, че злоупотребата със сол се ускорява процеса на стареене. Ако мислите, че яденето без сол не може да бъде вкусно – грешите. Вместо сол, добавете билки и подправки към салати и гарнитури, а месото полейте с лимонов сок.

колбаси

4. Преработени меса. Много месни продукти по рафтовете на магазините – наденица, шунка, бекон и други, съдържащи консерванти, причиняват кожни проблеми и възпалителни процеси в организма. Ако се храните с такова месо, то тялото ви не произвежда колаген – жизнено важен протеин. От неговата липса кожата старее, става бледа и придобива нездравословен вид, тъй като колагенът е отговорен за младостта и еластичността на кожата. Вместо месни деликатеси яжте риба, това ще ви помогне да укрепите здравето си и да удължите младостта.

алкохол

5. Алкохолът. Той се преработва от черния дроб, който неутрализира токсините. Но дробът не е в състояние да се справи с всичко, тъй като се нуждае от време на възстановяване. Това, което не се е преработило, с времето се появява върху кожата под формата на акне, розацея, дерматит и бръчки.

И в заключение, можете да направите следното: внимателно подбирайте храната си, прочетете нейния състав, по-често яжте плодове и зеленчуци. Погрижете се за младостта си!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати