Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Задължителни витамини по време на бременност

Задължителни витамини по време на бременност

Бременността е най-прекрасният момент от живота на една жена. През цели 9 месеца психиката и тялото се променят, за да се подготвят да създадат живот. И едно от задължителните неща през бременността е приемът на минерали и витамини.

Предлагам ви да прочетете тази статия за най-задължителните витамини и откъде можете да си ги набавите:

1. Фолиевата киселина е отговорна за умножаването и обновяването на редица клетки, затова приемът ѝ е много важен не само през бременността, но и при опитите за забременяване. Може да се набави от ядки, зърнени култури, зеленчуци със зелени листа, но задължително трябва да я приемете и под формата на хранителна добавка.

2. Витамин С и витамин D - същото важи и за тези витамини. Освен това са необходими за правилен растеж и здрави кости.

Витамин D се синтезира от слънцето, набавя се от яйца и млечни продукти. Той подпомага натрупването на калций в костите.

3. Витамин А е важен за зрението и състояние на кожата. Набавя се от тиква, спанак, кейл, моркови, моркови, грах, червени чушки, пъпеш, грейпфрут, домати, черен дроб, краве мляко, риба и др.

От минералите желязото е важно за образуване на червени кръвни телца, които участват при обмяната на кислорода. Освен това участва при всички останали процеси при развитието на плода. Набавя се най-много от червените меса. Калций и магнезий са други минерали, които задължително трябва да се приемат по време на бременност.

Можете да се посъветвате със специалист дали може да приемете мултивитамини, но не забравяйте, че е най-добре да ги приемете от хранителни продукти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати