Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Най-добрите идеи за закуска в леглото

Най-добрите идеи за закуска в леглото

Кроасани

След забързаната работна седмица уикендите се превръщат в едни от най-хубавите и чакани дни. Дни, в които се отдаваме на релакс, почивка и дълго излежаване в леглото. Тези утрини могат да се превърнат в още по-голямо блаженство, ако са придружени с една табла с топла закуска и уханно горещо кафе в нея.

В приготвянето на закуската можем да развихрим въображението си и да сътворим нещо, което би ни заредило положително още от сутринта.

В табличката за сутрешната закуска като първа идея може да поставите топли френски кроасани със сладко от горски ягоди и кубче масло.

Кроасаните могат да бъдат заменени с препечени филийки хляб или хлебчета, поднесени в комбинация с яйца. Яйцата могат да бъдат запържени, поширани или просто варени, а препечените филийки - гарнирани с парче сирене и резенче краставичка или домат.

Друга сполучлива идея е палачинки с мед, шоколад или просто гарнирани със сладко или нещо солено.

Други може би биха предпочели купа с мюсли и сушени плодове.

Добра идея е да приготвим тост с някакъв колбас и сирене, гарниран с листа от свежа салата.

За любителите на по-леките закуски предлагаме купа с нарязани сезонни плодове с комбинация от сурови ядки.

Така или иначе закуската трябва да бъде такава, че да не предполага лесно разливане в леглото. Но от друга страна - закуската без някаква напитка би била твърде суховата.

Предполагаме, че повечето хора биха избрали ароматно кафе. Но със сутрешната закуска могат да се поднесат топло какао или мляко, фреш, смути или друга плодова или зеленчукова напитка.

И за един хубав и романтичен завършек в ъгъла на табличката бихме могли да сложим малко нежно цвете, завързано с една весела панделка.

Приятна и дълга закуска от нас!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати