Помагат ли кардио упражненията за сваляне на корема?

Пластмасов разпределител за прибори с 4 отделения
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пластмасов разпределител за прибори с 4 отделения
7.99 лв.
Виж ››

Произходът на думата Кардио е от английското наименование - cardiovascular exercise, което буквално значи упражнения за сърдечно-съдовата система. Има множество ползи от изпълняването на подобен тип упражнения, между които са:

- подсилване на мускулите и органите, отговарящи за дихателния процес;

- подсилване на сърцето и намаляване на броя на ударите в състояние на покой;

- подобряване на кръвообращението и понижаване на кръвното налягане; - увеличаване на броя на червените кръвни телца, с което се подпомага преносът на кислород в тялото;

- намаляване на стреса и риска от депресия, подобряване на концентрацията и когнитивната способност;

- намаляване на риска от диабет.

Освен всички здравословни ползи, които носят, кардио упражненията са един от най-ефикасните начини за сваляне на упоритите килограми. Някои от най-популярните са тичане, колоездене, скачане на въже, плуване. Според водещите треньори за отслабване се препоръчват около един час нискоинтензивни кардио упражнения дневно, като най-добре е да се разнообразява типа на физическата активност спрямо възможностите и личните предпочитания.

Широко разпространен мит е, че има упражнения, с които могат да се таргетират наслоените мазнини само в дадена зона. Правилото е, че тялото първо изгаря мазнините, които са складирани последно, т.е. биреното коремче, което първо се е заформило, ще си отиде последно, чак след като всички останали мастни натрупвания по тялото са стопени.

Друга заблуда относно свалянето на мазнините е, че колкото повече се потите при тренировка, толкова повече мазнини изгаряте. Доказано е, че засиленото отделяне на пот няма директна връзка със свалянето на мазнините, тъй като чрез потенето се отделят течности от тялото, които се възстановяват веднага след като си ги набавим след тренировка под формата на вода.

Ако сте решени да се отървете от упоритите мазнини, кардиото със сигурност е ваш съюзник, но за бързи резултати от ключово значение е и хранителният режим.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати