Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Шест изненадващи предимства на замразените храни

Шест изненадващи предимства на замразените храни

LinaNLinaN
Новак
41424

Когато си мислим за здравословно хранене, замразените храни определено не са първото нещо, за което се сещаме. Не всички замразени храни са твърде преработени, непитателни и скъпи. Кои замразени храни трябва да изберете, за да съвпадат с начина ви на живот и бюджета ви, и колко добри са те?

1. Замразените храни могат да бъдат здравословни

Съществуват много здравословни опции на щанда със замразените храни, но ви трябва време и практика, за да забележите тези, които съдържат най-пълноценните съставки.

Избягвайте консерванти, изкуствени овкусители и оцветители, също добавени сол или захари. Трябва да обърнете внимание на таблицата със съдържанието. Проверете за неща като наситени и трансмазнини, и колко фибри и протеини се съдържат.

Също най-добре да се подсигурите, че зеленчуците или плодовете са единственото нещо в пакета, тъй като сосове или допълнителни овкусители може да са пълни с натрий.

2. Пресните и замразените храни могат да се готвят заедно

Може да добавите зеленчуци в пастата или ориза, за да е по-здравословно ястието. С добро подправяне, вкусът може да е страхотен, без да ви отнема много време и усилия. Добавянето на замразена храна може да допълва вашия протеин.

3. Замразените храни съдържат много хранителни вещества

Пакетираните или замразени плодове и зеленчуци често съдържат толкова (ако не и повече) хранителни вещества, колкото и пресните. Причината е скоростта, с която замразените храни са приготвени. Плодовете и зеленчуците се взимат от фермата и биват почистени, след което веднага биват замразявани. Пресните плодове и зеленчуци се пръскат с химикали, за да могат да издържат по-дълго, докато бъдат продадени. Замразените меса също не съдържат консерванти и оцветители.

4. Замразените храни са бързи за приготвяне

Всички имаме дни, в които просто нямаме време да готвим здравословно, за тези дни трябва да имаш запазени замразени храни. Препоръчва се да търсите пълнозърнести продукти и зеленчуци.

5. Замразените храни са по-евтини

Обикновено пресните храни са по-скъпи от замразените, а вкусът на вторите е също толкова добър.

6. Замразените храни могат да са от помощ с контролирането на порциите

Замразените ястия по принцип идват в единични порции и това може да ни помогне с определянето на подходящия размер на порцията. В днешни дни имаме склонността да ядем повече от колкото имаме нужда и подценяваме това колко калории всъщност поемаме. Порциите може да изглеждат малки, но така трябва да измерваме всички наши ястия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати