gotvach.bg»Статии»Любопитно»Днес отбелязваме Световния ден на Пино Ноар

Днес отбелязваме Световния ден на Пино Ноар

Пино Ноар е сред най-добрите сортове грозде за производство на вино, а днес може да се почерпите с една чаша от този качествен алкохол, защото според календара 18 август е Световният ден на Пино Ноар.

С наситения си червен цвят и плътен вкус това вино ще се хареса на всеки. В повечето случаи се сервира на официални събития зарaди кадифения си и елегантен вкус.

Всеки вид вино заслужава свой празник, защото в миналото виното е смятано за напитка на боговете. В това число се включва и Пино Ноар.

Името му идва от тъмния цвят и зрънцата грозде с форма на конус.

Този сорт грозде вирее при по-хладен климат и затова може да се намери предимно в региона Бургундия, Франция и щата Орегон, САЩ. За този сорт грозде са нужни по-големи грижи, за да стане на вино и затова цената му е по-висока.

Кожата на гроздовите зърна е много тънка и затова е нужна специална обработка, която да не ги повреди и в същото време да не ускори процеса на стареенето им.

Отделните бутилки Пино Ноар също се различават в зависимост от региона, в който са произведени. Но която и да изберете, няма да направите грешка. Затова не се колебайте, а се насладете на деня с чаша от това неповторимо вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати