Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Шест здравословни ползи от Уасаби

Шест здравословни ползи от Уасаби

Уасаби

Ако някога сте били в суши ресторант, най-вероятно са ви сервирали ароматна, светлозелена паста към ястието. Това е коренът на уасаби, а красивата му зелена окраска крие невероятна топлина.

Wasabia japonica е научното наименование на това малко, трайно растение, което принадлежи към семейството на Cruciferous, или на горчицата, произхождащо от Япония.

Има някои изненадващи ползи за здравето от консумирането на това растение, включително антибактериални свойства. В следващите редове ще разберете защо е толкова полезно да консумирате уасаби.

1. Коренът притежава противогъбично и противовъзпалително средство. Японците го използват, за да убиват вредните хранителни бактерии, намиращи се в ястията със сурова риба.

2. Коренът съдържа вещества с противоракови свойства.

Уасаби

3. Уасаби стимулира стомашните и чревните ензими, което подпомага храносмилането.

4. Уасаби е чудесен източник на витамин C.

5. Също е добър източник на основни минерали като калий, манган, желязо, мед, калций и магнезий. Коренът съдържа още и средни нива на витамин В6, рибофлавин, ниацин и пантотенова киселина.

6. Заради своя лют вкус уасаби спомага за бързото отделяне на секрети при грип, настинка, запушен нос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest