Gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Този британец се излекува от диабет с драстична диета! Вижте я

Този британец се излекува от диабет с драстична диета! Вижте я

Антония Р.Антония Р.
Джедай
1k1232

59-годишният британец Ричард Даути бил изненадан, когато му поставили диагнозата диабет. Цял живот се хранил здравословно, не пушел и никой от семейството му не страдал от това заболяване. Затова решил да вземе наистина драстични мерки, за да се излекува от болестта.

Лекарите открива, че е болен от диабет при рутинно изследване на кръвната захар. Оказало се, че тя е 9 ммол при нормални стойности 4-5 ммол. За човек, чието тегло е в нормата, подобни резултати били неочаквани.

Макар и все още да нямал оплаквания, Ричард решил да започне с лечението веднага, за да се справи с диабета още в зародиш. При прогресиране на заболяването риска от преждевременна смърт се увеличавал с 36%.

Заедно с това диабетът може да увреди зрението му, здравето на бъбреците и да увеличи риска от инсулт. Лекарите обяснили на Даути, че ако не контролира хранителния си режим и не приема медикаменти, животът му е в опасност.

За да намали вредните последствия от диабета, той решил да предприеме още по-крайни мерки – съкратил въглехидратите в менюто си и увеличил приема на пресни плодове и зеленчуци. Това обаче бе дало резултат.

Затова той потърсил препоръките на учени от университета в Нюкасъл. Те го посъветвали за период от 8 седмици да се подложи на диета, при която максималното количество на приемана храна да не е повече от 800 калории на ден - 600 тях идват от заместващи храненето шейкове и супи, а 200 калории са от зелени зеленчуци.

И като се има предвид, че нормалната порция за един мъж съдържа около 2500 калории, тази диета приличала на чисто гладуване. Заедно с това учените препоръчали на британеца да пие по 3 литра вода на ден.

Диетата целяла изчистване на мастните натрупвания около черния дроб и панкреаса, които блокират производството на инсулин. Само 11 дни на тази диета и Ричард върнал стойностите на кръвната си захар до нормалното.

В края на диетата, лекарите установили, че диабетът е излекуван, но все пак препоръчали на британеца да се храни умерено до края на живота си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати