Gotvach.bg»Статии»Любопитно»Отбелязваме Световния ден на тортата с пекан

Отбелязваме Световния ден на тортата с пекан

Антония Р.Антония Р.
Джедай
1k1232

Вкусът на парче торта с американски орехи не може да бъде забравен, а днес не бива да пропускате повода да си приготвите и да хапнете от този сладкиш, тъй като 22 август се отбелязва като Световен ден на тортата с американски орех, известен и като пекан.

Торта с пекан и пай с пекан изглеждат доста подобни сладкиши на външен вид и напомнят за традициите на южните щати, където винаги ги сервират с чаша студен чай.

За жителите на щата Тексас парче торта с пекан се асоцира с Америка точно както ябълковия пай и фойерверките за 4 юли. В този щат обичат да го гарнират със сладолед или топинг, за да им се услади още повече.

За разлика от повечето торти, тази с американски орех е много по-лека и макар че в рецептата ѝ не се използва сода за сладкиши, тестото е също толкова пухкаво.

Традиционната рецепта за торта с американски орех включва 12 яйца, 2 чаени чаши кафява захар, 3 чаени чаши пекан, половин супена лъжица хлебни трохи и половин супена лъжица ванилов екстракт.

Жълтъците се отделят от белтъците, като към жълтъците се добавя захарта, американският орех, хлебните трохи и ванилията до получаването на еднородна смес. След това се добавят малко по малко разбитите на сняг белтъци.

Полученото тесто се пече за 20-30 минути на 180 градуса по Целзий. Когато е готова, може да я украсите с любимия си топинг или само с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати