9 зеленчука с много протеини! Ще ви държат сити дълго време

1 от 9 Снимки

1. Грах


На пръв поглед мънички, но са толкова полезни. Грахът е богат на витамин А, добър източник е на калий и фибри и осигурява четири грама протеин на половин чаша. Задушете го, добавете към паста, ориз или салати.

На порция грах - 1/2 чаша: 59 калории, 0.3 г мазнини (0 г наситени), 10 г въглехидрати, 4 г захар, 4 мг натрий, 4 г фибри, 4 г протеин.

Попай е известен с това, че се хвали постоянно с огромните си бицепси. Каква е неговата тайна? Всички знаем - спанакът. Но това не е единственият зеленчук, който може да ни достави енергия и сила.

Много зеленчуци съдържат 2 грама протеин за 1 чаша в сурово състояние или в половин чаша сварени. Така че всеки зеленчук, съдържащ 2 или повече грама на порция може да се счита за високопротеинов зеленчук.

Звучи безсмислено, когато го сравните с, да речем, 31 грама протеин, съдържащи се в пилешките гърди. Но дори малкото количество протеин в зеленчуците може значително да допринесе за покриване на нуждите на тялото от белтъчини, ако се консумират препоръчваните 5-10 порции дневно.

Има обаче уловка. Растителните протеини са "непълни" протеини, което означава, че те не са съставени от всички основни аминокиселини. Важно е да се уверите, че ядете цялата гама от зеленчуците и зърнените храни, които са препоръчителни, за да сте сигурни, че получавате разнообразие от аминокиселини. Което означава не просто да ядете голямо количество само броколи всеки ден.

Така че, при следващото си пазаруване търсете зеленчуците, които събрахме за вас в галерията ни, и които са първенци по съдържание на полезни за тялото вещества и доста протеини.

За еди среден картоф: 145 калории, 0 грама мазнини (0 грама наситени), 34 г въглехидрати, 3 г захар, 8 мг натрий, 2 г фибри, 3 г протеин./page

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати