Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Хормонът на младостта е в тези храни! Всяка жена трябва да ги яде

Хормонът на младостта е в тези храни! Всяка жена трябва да ги яде

Мария СимоваМария Симова
Автор
50620k
9 от 10 Снимки

9. Млечни продукти


Млечни продукти с високо съдържание на мазнини – за нормалното функциониране на женското тяло са необходими животински мазнини. Те поддържат еластичността на кожата и блясъка на косата. За отбелязване е, че жените, които консумират достатъчно количество качествени млечни продукти, страдат по-малко от рак на гърдата и леко понасят менопаузата.

Запазете младостта и красотата си! За да направите това, трябва да поддържате оптималното количество естроген в тялото си ежедневно, като консумирате храните за младост, в които се съдържа.

Красотата и младостта на една жена се осигурява предимно от здраве и благополучие. Наличието на естроген-стероидни полови хормони има огромен ефект върху женското тяло.

Нивото на съдържанието им в кръвта варира както през месеца, така и през целия живот. С появата на менопаузата се наблюдава рязко намаляване на естрогена, което отбелязва края на репродуктивната възраст на жената.

Липсата на този хормон води до депресия, понижено либидо, умора, нередовен цикъл, влошаване на кожата, ноктите и косата.

Ако внимавате и следите за съдържанието на този хормон на младостта в организма, е възможно да запазите красотата си за години напред и да изглеждате привлекателно дори и след 50 години.

За да направите това, включете вкусните храни за жени, които събрахме в галерията, в ежедневната си диета.

Имайте предвид също така, че при излишък на естроген се забелязват следните симптоми:

- раздразнителност;

- главоболие, слабост;

- подути млечни жлези и болезнено палпиране;

- увеличение на телесните мазнини;

- крехкост на костите и др.

Излишъкът на естроген може да се дължи на недохранване с тези продукти за жени, нездравословен начин на живот, както и нарушаване на работата на репродуктивната система.

Вижте още храни за красота, както и специалната каша за подмладяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати