Половината ванилови сладоледи са без ванилия! Ето защо

1 от 6 Снимки
Ванилов сладолед

Сладоледът е сред най-любимите летни десерти на европейците, но ново проучване на британския ежедневник The Guardian показа, че във водещи марки ванилов сладолед не са вложени истински продукти.

Ново британско проучване показва, че в голяма част от ваниловия сладолед на пазара липсват основните съставки за направата му, а именно ванилия, сметана и мляко, които са заместени с по-евтините им алтернативи.

В 12 от 24 изследвания бранда на пазара е имало и трите задължителни съставки за класическата рецепта на ваниловия сладолед. Но в един на всеки проучвани сладки изкушения са липсвали и трите съставки.

Сметаната и млякото са били заместени със сухите им вариации, а ванилията е била просто ароматизатор. В много пот продуктите е открито и сериозно количество на палмово масло.

Най-честия пропуск при ваниловия сладолед на пазара е липсата на истинска ванилия. Това се дължи на скока ѝ в цените на едро през последната година. В момента тя се продава за 440 паунда за килограм, като надхвърля дори цената на среброто.

Ванилията се отглежда в тропическия регион, а над 75% от количеството ѝ на пазара идва от остров Мадагаскар. Миналата година обаче островът бе ударен от мощен циклон и това порази плантациите от ванилия.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати