Това е най-скъпата супа в света! Струва повече от една крава

Най-скъпата супа в света

Китайският ресторант в Шъдзяджуан, провинция Хъбей, стана хит в световната мрежа с продажбата на най-скъпата супа от нудели и говеждо, която е на цена 13 800 юана ($2 014).

Изненадващо скъпата супа Haozhonghao Beef Noodle Soup, продавана в ресторанта Niu Gengtian в Шъдзяджуан се радва на много внимание от китайските социални медии, след като се появи он лайн снимка на менюто, показваща изненадващата и цена. Досега една купа от вече втората в света най-скъпа супа с говеждо и нудели, продавана от Niu Ba Ba ресторант в Тайван струва "само" $329. При това условие е лесно е да се разбере защо новата супа, струваща 13 800 юана ($2 014), се превърна в истинска сензация.

А какво прави супата Haozhonghao толкова скъпа?

Трудно да се каже. Местните медии са посетили ресторанта и попили собственика на ресторанта г-н Ян един и същи въпрос: Какво съдържа точно супата, за да бъде цената и толкова висока? , но не са получили кой знае каква съществена информация. Собственикът е обяснил, че деликатесната супа се приготвя от 12 много скъпи съставки - четири от "небето", четири от "земята" и четири от "морето", но без да навлиза в повече подробности за тях. Той също така е споменал, че за приготвянето на супата са необходими 12 готвачи и тя трябва да бъде поръчана един месец предварително, за да могат да бъдат доставени всички необходими съставки за направата ѝ.

Най-скъпата супа в света от говеждо и нудели
Снимка: Hebnews.cn

Супата Haozhonghao е била добавена към менюто на ресторанта преди шест месеца, а г-н Ян сподели, че оттогава е продал четири порции от нея на заможни бизнесмени. В отговор на обвиненията, че мами клиентите си с цената, мениджърът обяснил, че цената на съставките и на процеса на приготвяне е толкова висока, че той наистина не реализира всъщност никаква печалба от реалната продажба на супата.

Първоначално повечето хора, които видели снимката в менюто и цената от 13 800 юана, смятали, че това е шега или просто някаква печатна грешка, но Sin Chew Daily и други местни медии, които са посетили ресторанта, по-късно потвърдиха, че цената е реална.

В този ред на мисли, китайските интернет потребители се шегуват, че порция супа от нудели и говеждо месо е по-скъпа от цяла крава, докато други обвиняват собственика на ресторанта, че я използва като трик за безплатна реклама. Дори е имало подадени сигнали към Бюрото по ценообразуване в град Шъдзяджуан за изключително високата цена на супата, но официалните представители са изтъкнали, че доколкото цената е ясно заявена на клиентите, няма нищо незаконно в това, така че бюрото няма право да намеси.

Така че, ако имате излишни $2 014 долара, които да похарчите за супа, отидете в китайския град Шъдзяджуан, провинция Хъбей. Само не забравяйте, че трябва да я поръчате един месец предварително, така че планирайте обяда или вечерята си поне един месец по-рано.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати