Как да ядем правилно тези 14 храни?

ядене на бургер

За да направим добро впечатление е важен не само добрият външен вид, но и правилното хранене - как да ядем правилно, за да не развалим впечатлението на другите към нас. В следващите редове може да видите как да ядете правилно храните.

1. Супа

Супата безспорно е едно от любимите ни храни, но не ни става приятно, когато някой срещу нас сърба супата, нали?

Вземете достатъчно количество от супата и тихо отпийте, със затворени устни и безшумно. В случай, че супата ви е в чаша - допрете леко устни и отпийте внимателно.

2. Ребърца

Безспорно можете да се насладите на ребърцата, като ги похапнете с ръце. Просто задръжте отстрани и захапвайте внимателно, като се постареете да не се изцапате.

3. Скариди

скариди

При консумирането на скаридите можете да използвате нож, за да си ги нарежете на дребни парчета. Не забравяйте, че не трябва да потапяте повече от веднъж дадената скарида в сос - това е признак на невъзпитание при хранене.

4. Артишок

При консумиране на артишок използвайте пръстите си, за да ви е по-удобно да топите в соса, като можете и да отчупвате внимателно с пръсти.

5. Пица

Пицата е най-вкусна, когато се хапва в стил Ню Йорк, т.е. с ръце. Ако овкусявате парчето си с пица с кетчуп, например, просто я сгънете на две.

6. Еклери

Еклерите трябва да се ядат с нож и вилица, като внимателно се реже, за да не се изсипе пълнежът навсякъде.

7. Бекон

бекон

Не се насилвайте да използвате прибори при консумиране на бекона. Той е най-вкусен, когато се хапва с пръсти.

8. Сварени яйца

Обелват се, като първо се шокират със студена вода, докато са все още горещи. Могат са се хапнат, като просто се нарежат и се осолят, както и да се превърнат във вкусна салата. Препоръчително е да се използва вилица, но в някои страни се изпошзва лъжица, особено когато са сервирани в чаша за яйце.

9. Тарталети

Наслаждавайте се така, както ви харесва.

10. Китайски храни

Използвайте пръчиците - не е толкова сложно, колкото изглежда, а удоволствието е двойно.

11. Суши

суши

Препоръчително е да не се използват пръчици, а пръсти, за да се докоснете максимално до удоволствието от храната. Топете в соев сос. Джинджифилът се хапва между хапките суши, а не накрая.

12. Грах

Грахът най-лесно се приема с лъжица, но при салати например употребата на вилицата е задължителна. Използвайте вилица, като с помощта на ножа си "докарате" няколко граха.

13. Бургер

Удоволствието е максимално, когато го държите с ръце. Но ако е голям, можете да го разрежете с нож.

14. Ягоди

Използвайте пръстите си, като хапвате целите ягодки и при последната хапка премахнете стеблото. Ако ягодите са нарязани или са част от салата - използвайте вилица и ги потапяйте в крем или шоколад за върховна наслада.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати