Мощните свойства на доматите при разширени вени

3 броя маски с клапан и антибактериален слой-13%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
3 броя маски с клапан и антибактериален слой
28.80 лв.
25.00 лв.
Виж ››

Разширените вени са увеличение и деформация на вените поради проблеми с кръвообръщението и кръвоносните съдове. Този проблем често причинява тежест, изтръпване и умора, освен това е и доста грозен.

Има много лечения, които обещават да премахнат варикозните вени, но те обикновено са много сложни или облекчават дискомфорта само за миг.

За да предотвратите развитието на разширените вени или да ускорите възстановяването е нужно:

1. Лечението на разширените вени трябва да бъде придружено от здравословна и балансирана диета и продукти, които подобряват кръвообръщението.

2. Редовно консумирайте омега-3 и омега-6 мастни киселини, които ще ви помогнат да поддържате васкуларната гъвкавост, да предотвратите сърдечно-съдови заболявания и да елиминирате възпалението. Също така, тези киселини спомагат за поддържането на добро кръвно налягане и намаляват риска от образуване на кръвни съсиреци.

3. Увеличете употребата на селен, защото съдържа много антиоксиданти, поддържа гъвкавостта и еластичността на сърдечно-съдовите тъкани.

4. Яжте храни, богати на витамин Е – насърчава здравето на кръвоносната система, помага за подобряване на оксигенацията в кръвта и помага за разреждане на кръвта, като се избягва рискът от коагулация.

За лечение на разширени вени можете да използвате един прост зеленчук – домат!

Особеността на това лечение е, че доматите могат да се използват по два начина:

Зелени домати

Нарежете доматите на филийки с дебелина 0. 5 см, поставете филийките върху варикозните вени, прикрепени с превръзка за по-голямо удобство. След известно време ще усетите леко изтръпване и парене в краката, което означава че е време да премахнете компреса. Изплакнете със студена вода краката и повторете процеса, тази процедура се прави най-малко 5 пъти на ден. Нанасяйте ежедневно и след няколко седмици подуването ще утихне, а дискомфортът ще изчезне.

Червени домати

Обработката на червените домати се извършва по същия начин, като при зелените. Наложете доматите върху засегнатите участъци на краката и прикрепете с превръзка. Сменяйте доматите на всеки 4 часа. Тази процедура повтаряйте всяка вечер. Консултирайте се с лекар преди пристъпването към самолечение.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати