Оу, да! Най-доброто Брауни с Тиквички за истински шокоманиаци

Брауни тиквички

Браунито с тиквички е богато и наситено шоколадово. Това, което позволява да използваме тиквички за приготвянето на различни сладкиши, е неутралният им вкус и способността им да задържат влагата в печивото, което го прави влажно и апетитно.

Като текстура браунито с тиквички е меко и влажно, но когато отхапете, ще усетите мека структура и интензивен аромат на шоколад, който обикновено свързваме повече с бонбоните, отколкото със сладкиши.

Ключът към тази рецепта са настърганите тиквички. Когато използвате рендето, използвайте това с по-малките дупки. Докато за някои ястия предпочитаме по-дебели парчета, за тази рецепта е много по-добре да са тънки парченца. Първо, тънките парченца почти ще изчезнат в тортата, след като бъде изпечена. На второ място, ако решите да направите по-тънки парчета, тиквичките ще пуснат много повече вода, което е необходимо, за да получите правилната консистенция на браунито. По-дебелите парчета няма да отделят толкова вода, така, че тестото ви може да стане сухо.

Тиквички

Когато свършите със смесването на всички съставки с изключение на тиквичките, ще имате пясъчна тесто. Но след като започнете да разбърквате с тиквичките, ще видите, че тестото става все по-течно, докато накрая постигне правилната консистенция като обикновено тесто за брауни.

Браунис с тиквички наистина ще удовлетворят шоколадовите ви желания. Повечето хора дори не могат да кажат, че вътре има тиквички. Рецепта, която ви предлагаме, е толкова лесна и много по-вкусна. Трябва ви единствено един свободен час, прекаран приятно в кухнята.

Брауни с тиквички

Браунис тиквички

Време за приготвяне: 25 минути

Време за печене: 28 минути

Общо време: 53 минути

Тип: Десерт

Кухня: Американска кухня

Порции: 12

Съставки:

2 ч.ч. брашно (универсално)

1 1/2 ч.ч. захар

1/2 ч.ч. неподсладено какао на прах

1 1/2 ч. л. сода за хляб

1/2 ч.л. сол

1/2 ч.ч. растително масло или масло от канола (рапично масло/олио)

2 ч.л. ванилов екстракт

2 1/2 ч.ч. фино настъргани тиквички

1 1/2 ч.ч. шоколадов чипс или парченца черен шоколад

Начин на приготвяне:

Кафява захар

1. Загрейте фурната до 180°C и застелете тава за печене 9x13 инча с пергаментна хартия.

2. В голяма купа добавете брашното, захарта, какаото на прах, содата за хляб, солта. Разбъркайте до равномерно смесване.

3. Добавете в маслото и ванилията. Разбъркайте, докато цялото тесто се овлажни.Трябва да прилича на влажен пясък.

4. Разбъркайте с тиквичките. Тестото няма да стане течно веднага, но колкото повече разбърквате и смесвате, тестото трябва да стане по-течно. Продължавайте разбъркването, докато стане гъсто, течно тесто.

5. Добавете 1 чаша шоколадови парчета. Разбъркайте равномерно. Разстелете сладникавото тесто в подготвената тавичка. Поръсете останалите шоколадови парчета по повърхността на тестото.

Печете за 28-32 минути. Когато пробвате с клечки за зъби тестото дали е готово, трябва да има няколко трохи, които се прилепват и сместа вече не трябва да е течна отвътре. Оставете браунито да се охлади преди рязане и сервиране.

Забележки:

Тази рецепта работи най-добре с тиквички, които са рендосани точно преди да се добавят към основната смес, тъй като така са най-влажни. Уверете се, че фино рендосвате тиквичките. По-фините парчета ще изчезнат в тестото при печене. Тиквичките ще освободят много повече влага, когато са по-фини парченца, като цялата тази влажност е необходима за тестото.

Не изцеждайте влагата от тиквичките, след като приключите с рендосването. Използвайте всичко в тестото си.

Ако искат браунито ви да напомня повече на торта, добавете ½ чаша повече тиквички, а ако искате сладкишът да напомня повече фъдж, намалете тиквичките с ½ чаша.

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати