Gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»10 храни, които не съдържат глутен

10 храни, които не съдържат глутен

10 от 10 Снимки

10. Авокадо


Животът без Гуакамоле може да е малко скучен, така че е хубаво, че природата ни подарява авокадото, което е също храна без глутен. Намажете си гуакамоле на безглутенова филийка хляб за закуска или го добавете като дип към царевичен чипс.

Изберете тези храни, ако искате да се храните по-здравословно и ако глутенът пречи на доброто ви храносмилане. Следвайки диета без глутен често може да се чувствате ограничени, но е възможно и често да избягвате храни, без да е нужно. Глутеновият протеин, намиращ се в зърнени храни като пшеница, ечемик и ръж, помага на храната да поддържа формата си и действа като вещество, подобно на лепило, за да държи храната заедно. Тези, които имат цьолиакия, автоимунно заболяване, страдат от увреждане на тънките черва при поглъщане на глутен. Това може да доведе до неприятно подуване на корема, газове и запек.

Когато става въпрос за диета с ограничения, дължащи се на алергия или нетолерантност към глутен, е необходимо да се съсредоточим върху храните, които може да се хапват без притеснения, че ще подразнят глутеновата ни непоносимост, казва Ребека Дитков, диетолог от Ню Йорк.

Ето и 10-те храни без глутен, които можете да пазарувате умно следващия път, когато сте в магазин за хранителни стоки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати