Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Ползи от Ябълков пектин и препоръчителни дози

Ползи от Ябълков пектин и препоръчителни дози

Ябълково сладко

Чистият ябълков пектин е извлечен от пресни ябълкови плодове по специална технология.

В храносмилателния тракт пектините абсорбират отровните вещества, гнилостните продукти и токсините, отделяните от бактериите, като съдействат за тяхното обезвреждане и изхвърляне от организма.

Ползи от пектин

- пектин се препоръчва при атеросклероза;

- високи нива на лош холестерол;

- сърдечно и мозъчно съдови проблеми;

- гастрити;

- язви и стомашно чревни заболявалия;

- чернодробни заболявалия и цироза;

- наднормено тегло и затлъстявания;

- деинтоксикация на организма от тежки метали;

- склонност към образуване на жлъчни камъни.

Свойства на пектин

Пектиновите вещества неутрализират действието на киселините и основите. Пектинът свързва жлъчните киселини в червата. Той напълно ферментира под въздействието на микробите в дебелото черво (за разлика от неразтворимата целулоза). Подобрява функцията на дебелото черво и увеличава разграждането на несмилаемите отпадъци.

Пектинът намалява повишаването на кръвната захар след приемане на въглехидрати, намалява увеличените нива на лошия холестерол и триглицеридите, без да понижава нивото на полезния холестерол.

Причинява забавяне процесите на храносмилане, което води до увеличаване чувството на ситост. Този продукт не съдържа захар и може да се ползва от диабетици. Продължителната употреба води до нормализиране на кръвното налягане.

Прием на пектин

Профилактично — 5 г (1 ч.л.) пектин се разбива в 50 мл вода и 1 чаена лъжица мед. Взима се половин час преди хранене; Лечебно - 3 пъти пo 5 г пектин преди хранене.

Ябълковия пектин на прах не съдържа допълнителни свързващи вещества за разлика от таблетната и гранулатна форма на продукта.

Да не забравяме, че ние сме това, с което се храним и това, което мислим.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати