gotvach.bg»Статии»Любопитно»60 различни имена на видове захар!

60 различни имена на видове захар!

/h3 Може би не сте предполагали колко много вида захар/подсладители може да съществуват. Това е една полезна информация, с която можем да разнообразим сладкарската си кухня.

1. Нектар от агаве;

2. Ечемичен малц;

3. Захар от Барбадос;

4. Захарно цвекло;

5. Пречистен карамел;

6. Кафява захар;

7. Маслен сироп;

8. Тръстикова захар;

9. Сок от Тръстика;

10. Карамел;

11. Царевичен сироп;

12. Царевичен сироп на прах;

13. Пудра захар;

14. Сироп от Рожков;

15. Рицинова захар;

16. Захар от фурми;

17. Дехидратиран сок от Тръстика;

18. Захар Демерара - кафява кристална;

19. Декстран;

20. Декстроза;

21. Диастатичен малц на прах;

22. Диастаза;

23. Етил малтол;

24. Захар на кристали от Флорида;

25. Свободно падаща кафява захар;

26. Фруктоза;

27. Концентрат от плодов сок;

28. Галактоза;

29. Глюкоза;

30. Глюкоза на прах;

31. Златна захар;

32. Златен сироп;

33. Гроздова захар;

34. Царевичен сироп с високо съдържание на фруктоза;

35. Мед;

36. Заледена захар;

37. Инвертна захар;

38. Лактоза;

39. Малцова захар;

40. Малтодекстрин;

41. Малтоза;

42. Малцов сироп;

43. Манитол;

44. Кленов сироп;

45. Меласа;

46. Мусковадо;

47. Органична сурова захар;

48. Захар Паноча;

49. Фина пудра захар;

50. Сурова захар;

51. Рафиниран сироп;

52. Оризов сироп;

53. Сорбитол;

54. Сорго сироп;

55. Захароза;

56. Гранулирана захар (на гранули);

57. Петмез;

58. Турбинадо захар;

59. Жълта захар;

60. Палмова захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати