Неустоими ястия със сладки картофи

1 от 13 Снимки
Печени сладки картофи

Сладките картофи, наричани още батати, не са сред най-консумираните храни в България.

Но въпреки това в последните години си проправят път и сред традиционни български продукти като фасул, розови домати, червена капия.

Те са известни с това, че приличат на обикновените картофи, но по вкус се доближават повече до тиквата.

Разбира се, от кулинарна гледна точка бататите не отстъпват по нищо на своите събратя.

Те са подходящи както за основни ястия, така и за някои по-леки похапвания.

В галерията ни ще откриете какво може да направите с този екзотичен продукт, който добре хармонира с масло, розмарин, мед и много други вкусове.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати